JESSE TERRY – WHEN WE WANDER

 

Folk- en countryzanger Jesse Terry uit Stonington, Connecticut is sinds lange tijd een vertrouwde gast bij ‘Rootstime’. Al in de lente van 2009 schreef ik een lovende recensie over zijn toenmalige plaat “The Runner” en in de daaropvolgende jaren volgden er hier nog drie andere positieve evaluaties van de albums “Stay Here With Me” uit 2013, “Stargazer“ uit 2017 en “Natural” uit 2018. Daarmee hebben we het hier in het verleden dus al gehad over vier van de zes albums die deze sympathieke muzikant heeft uitgebracht.

Maar daar komt nu op 14 mei 2021 alweer een nieuwe 7e plaat bij die “When We Wander” als titel heeft gekregen. Daarop vinden we twaalf nieuwe composities van Jesse Terry, een man die zichzelf op zijn website een troubadour, een echtgenoot, een papa en een reislustige zwerver noemt. De mooie albumtiteltrack werd onlangs als eerste single op de markt gebracht en er is met de song “Hanging The Stars” ook al een tweede single verschenen. Beide songs geven we hier ter beluistering mee op de video’s bij deze recensie.

Deze liedjes werden allemaal door Jesse Terry geschreven nadat hij twee jaar geleden voor het eerst vader was geworden van dochtertje Lily en dat heuglijke gebeuren zit ongetwijfeld in enkele van de songs op het album verweven. Wij denken dan vooral aan de eerlijkheid en fierheid uitstralende intimistische nummers “If I Were The Moon”, “When We Wander”, country-tearjerker “Is There An Answer” en hitballad “Innocent Ones”. Maar ook de catchy liedjes “Strangers In Our Town” en “Hanging The Stars” en de melodieuze songs “Hymn Of A Summer Night”, “Little Fires” en het door de pedal steel- en vioolklanken zeer sfeervolle slotnummer “Just Out Of Your Sight” kunnen ons alvast moeiteloos bekoren.

Met de onvolprezen Neilson Hubbard als albumproducer in de opnamestudio in Nashville hoeven we eigenlijk al niet meer mee te geven dat dit een zeer genietbare plaat is geworden, mede dankzij de instrumentale bijdragen van Will Kimbrough op akoestische en elektrische gitaren en mandoline, Juan Solorzano op gitaren en lapsteel, Josh Kaler op pedal steelgitaar, Danny Mitchell op piano, Eamon McLoughlin op viool en Neilson Hubbard zelf achter het drumstel. De vrouwelijke harmony vocals bij de meeste songs worden verzorgd door de prachtige stemmen van folk- en Americana-zangeres Mia Rose Lynne en countryzangeres Liz Longley, beiden ook als soloartiesten opererend vanuit Nashville. Het album “When We Wander” van Jesse Terry is alweer een geweldige topplaat van een topartiest.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Wander Recordings

video